W krainie pieczonego ziemniaka

2015-10-02 14:35:25(ost. akt: 2015-10-02 14:42:33)

Autor zdjęcia: Beata Kozic

Pyszne jedzenie i wesołe zabawy – czyli kolejna edycja Święta Pieczonego Ziemniaka w Kowalach Oleckich. Na polanie zapłonęło duże ognisko, zapachniały pieczone ziemniaki i smażone kiełbaski.
We wtorek, 22 września uczniowie i nauczyciele z Gimnazjum w Kowalach Oleckich wzięli udział w imprezie plenerowej, którą zorganizował UKS „Kowalak”.

W tym roku do wspólnej zabawy zostały zaproszone również dzieci z przedszkola.

Na polanie zapłonęło duże ognisko, zapachniały pieczone ziemniaki i smażone kiełbaski. Zajęcia organizowane na świeżym powietrzu były wspaniałą okazją do aktywnego i zdrowego spędzania czasu wolnego. Pierwszą konkurencją, do której zaproszeni zostali wszyscy uczestnicy, była „ziemniaczana gonitwa”, czyli biegi.

Gimnazjaliści rywalizowali ze sobą w obieraniu ziemniaków na czas, rzutach do celu czy zbieraniu ziemniaków.

Maluchy z przedszkola mogły pokazać swoje umiejętności w m.in. „ziemniaczanej sztafecie” oraz wykazać się wiedzą na temat bohatera spotkania. Radość była tym większa, gdyż wszyscy uczestnicy otrzymali nagrody i drobne podarunki.


Ten tekst napisał dziennikarz obywatelski. Więcej tekstów tego autora przeczytacie państwo na jego profilu: beata5871

2001-2024 © Gazeta Olsztyńska, Wszelkie prawa zastrzeżone, Galindia Sp. z o. o., 10-364 Olsztyn, ul. Tracka 5